Slider

Midzomer & Midwinter viering

Verbinden met de natuur, verbinden met het universum, verbinden met jezelf. Het labyrint en de steencirkel helpen je daarbij.​
 

Werken met elementen Aarde en Vuur

De avond begint met een korte uitleg over het jaarwiel in het algemeen en de betekenis van midzomer of midwinter in het bijzonder. Vervolgens gaan we gezamenlijk naar de elementen Aarde (midzomer) of Vuur (midwinter) voor een zonnewende ceremonie. De ceremonies worden gedragen door de continue afwisseling van Licht en Donker.

  • Met midzomer biedt de Aarde ceremonie je de gelegenheid iets uit je eigen schaduw aan het licht te brengen. Stevig gedragen door het element Aarde en gehoed door het midzomerse licht kun je je schaduwkant onderzoeken en transformeren.
    Het astronomische midzomerpunt in 2021 is op maandag 21 juni om 05:32u. De viering op de Schaapshoeve is op zondagavond 20 juni 2021. Je bent welkom vanaf 19:30 uur, de avond begint om 20 uur.

     
  • Met midwinter kun je bij de Vuur ceremonie alles wat je blokkeert of wat je los wilt laten, overdragen aan het element Vuur. Het Vuur zal zijn transformerende kracht toepassen om van de blokkerende energie weer voedzame en heilzame kracht te maken.
    Het astronomische midwinterpunt is op maandag 21 december 2020 om 10:02u. De viering op de Schaapshoeve is op zondagavond 20 december 2020. Je bent welkom vanaf 19:30 uur, de avond begint om 20 uur.

Na de ceremonie kun je met je gevonden inzichten een wandeling maken door het labyrint of verblijven in de steencirkel.
Heb je behoefte aan een andere inspiratiebron, is er de mogelijkheid om een orakelkaart of een handreiking uit de uitleg te gebruiken.

De avond wordt afgesloten met een moment om ervaringen te delen en gezamenlijk wat te drinken.


Locatie: de Schaapshoeve met labyrint en steencirkel

De zonnewende vieringen worden gehouden op de Schaapshoeve, centrum voor persoonlijke groei en welzijn in Langenboom (N-Br). Mijn man Jack Peters en ik hoeden jou tijdens de viering. 

Op de Schaapshoeve zijn een labyrint en steencirkel aangelegd. Je kunt een steencirkel of een labyrint zien als een vorm van helige ruimte. Een afgeschermde, veilige plek waar je in contact kunt komen met niet-fysieke werelden, bijvoorbeeld de wereld van je emoties, je intuïtie, van je hoger zelf of aan de wereld van Spirit/God/Godin (gebruik de naam die jou vertrouwd is).

Op de website van de Schaapshoeve vind je uitgebreide informatie over het Schaapshoeve labyrint of de Negen, de Schaapshoeve steencirkel.
 

Weersvooruitzichten

Je zult buiten zijn, ook als het (licht) regent. Neem die spullen mee waardoor je droog blijft of droog naar huis kunt. Draag kleding waarin je vrij kunt bewegen en waarvan het oké is dat ze eventueel vuil worden. Denk aan schoenen, zodat je binnen en buiten gepast schoeisel kunt dragen.


Praktische informatie

Datum & tijd:
donderdag 18 juni 2020
van 20:00 tot ongeveer 22:00 uur, welkom vanaf 19:30 uur

Locatie:
de Schaapshoeve, Schaapsdijkweg 20a 5453 SE Langenboom (N-Br)

Bijdrage: €20,-
Inclusief koffie/thee/water/cake en eventuele materialen

Aanmelden:
Stuur je aanmelding of vraag via
de website van de Schaapshoeve of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Tot dan!


/ | \

Hou wat ruimte in je hart voor het onvoorstelbare.

- HeartMath