Welkom bij Cawen

Bomendag

Kan jij ook zo genieten van bomen? Wij houden enorm van bomen en je kunt ons dan ook regelmatig bij bomen vinden. In het fijne bosje bij de Schaapshoeve of ergens onderweg om een grote boom te bezoeken. We zien de dryaden (‘boomgeesten’) als leermeesters en beschermers en we ontdekken graag hun unieke eigenschappen. Kom je met ons mee buiten spelen?

 • Met de ogen van een bomensjamaan
  De start van de dag is een korte lezing 'naar bomen kijken met de ogen van een bomensjamaan'. Je leert over bomen en dryaden vanuit de eeuwenoude traditie van Britse bomensjamaan Dusty Miller 13th. Daarna gaan we naar het bos zodat je zelf bij verschillende bomen het een en ander uit de lezing van dichtbij kunt onderzoeken.

   
 • Energie met en van bomen
  De Chinese tao-meester Mantak Chia heeft zijn leven gewijd aan verschillende soorten qi (energie). Een van die soorten is de qi van bomen. Na een korte inleiding gaan we terug naar het bos. Daar doen we verschillende qi oefeningen met de bomen. 

   
 • Ontmoeting met de dryade
  De dag wordt afgesloten met een rustige meditatie waar je kennismaakt met de dryade van je favoriete boom. Heb je geen favoriete boom, dan is er de mogelijkheid om een bomen-inspiratiekaart te trekken waarmee je kunt werken. Zo'n kaartje trekken kan natuurlijk de hele dag.

   

Over Carin Wennink en Jack Peters

Carin en Jack wijzen je vandaag de weg in het bos. Van huis uit hebben ze liefde en respect voor de natuur meegekregen. Na een ontmoeting met bomensjamaan Dusty Miller 13th in 2011 hebben ze zich verder verdiept in werken met de energie van bomen. Naast hun trainingen bij Dusty hebben ze diverse playshops in het bos gevolgd bij Jos Kleijnen. Een van hun passies is het reizen naar plekken waar ze energie-onderzoek doen.

Twee mensen die je een prachtige synergie van kennis en wijsheid bieden op deze superleuke bomendag.
 

Weersvooruitzichten

Je zult veel buiten zijn, ook als het (licht) regent. Neem die spullen mee waardoor je droog blijft of droog naar huis kunt. Draag kleding waarin je vrij kunt bewegen en waarvan het oké is dat ze eventueel vuil worden. Denk aan schoenen, zodat je binnen en buiten gepast schoeisel kunt dragen.


Praktische informatie

Wanneer:
woensdag 26 mei 2021

Locatie:
In verband met de verhuizing van de Schaapshoeve is onze uitvalsbasis voor deze workshop voorlopig bij een geliefde buurvrouw; je ontvangt het adres in Langenboom na je aanmelding

Tijd: van 10:00 tot ongeveer 16:30 uur
Je bent welkom vanaf 09:30 uur

Bijdrage: €80,-
Inclusief koffie/thee/water en een biologisch-vegetarische soep voor de lunch, neem verder je eigen lunch mee
Inclusief digitale syllabus

Aanmelden:
Stuur je aanmelding of vraag via
de website van de Schaapshoeve of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Tot dan!


/ | \

Spelen is de opperste manier van onderzoek doen.
 
- Albert Einstein