Slider

Vrijdag Freyadag 2021-Q1

Vrijdag Freyadag Godinnendag
ontmoet elke vrijdag een godin op instagram

/ | \

1-01-21 💃🏼

Maak kennis met de Nornen. Aan de voet van Yggdrasil, de boom der bomen, waar ook de bronnen Urd, Mirmir en Hwergelmir liggen. Daar wonen drie Reuzinnen Urd, Verdandi en Skuld. Deze drie zusters zijn schikgodinnen, ze spinnen, weven en knippen uiteindelijk je levensdraad. Kijk waar je draden je dit jaar zullen brengen. Ontwar, verbind, volg, kleur, dans je draden in het nieuwe jaar.

Artwork: de Nornen - Ratatoskas

/ | \

8-1-21 💃🏻

Sneeuw! Skaði (Skadi) is de Noordse jötunn (reuzin) die heerst over bergen, wildernis, wraak, kennis, rechtvaardigheid en zelfstandigheid. Misschien betekent haar naam schade en kwetsen of juist schaduw en duister. Je herkent haar aan haar boog en haar sneeuwschoenen of ski's. Skadi staat voor kracht, moed en doorzettingsvermogen.

Artwork: Zagrava Workshop

/ | \

15-1-21 💃🏻

Een van de titels van Ariadne is Vrouwe van het Labyrint (Laburinthos Potnia). Ariadne is degene die de held de oplossing voor het labyrint aanreikt, namelijk de kluwen wol. De draad kun je zien als de verbinding met het vrouwelijke, de intuïtie. Ariadne geeft aan Theseus een zwaard mee. Dat staat symbool voor het mannelijke, de daadkracht. Het zwaard en de draad zorgen er samen voor dat Theseus zijn doel kan bereiken. Beide heb je nodig op je levensweg om zelf moeilijke opdrachten te volbrengen. Zo geeft Ariadne niet alleen Theseus, maar ons allemaal de sleutel om van een doolhof een labyrint te maken.

Uit: Wegwijs in het labyrint, een reisgids om thuis te komen

Artwork: Labyrinth Goddess Ariadne by Nicole Gadet
 


/ | \

Cawen inspireert elke maand:
een portie inspiratie uit het dagelijks leven
nieuwe artikelen
komende activiteiten

Meld je aan!

"Waar je nu staat, is het cumulatief
van alle keuzes die je ooit maakte."

- CW

/ | \

Cawen & Labyrinspiratie

welkom@cawen.nl

bel 0611587204