Welkom bij Awen
 

Vrijdag Freyadag 2021-Q3

Vrijdag Freyadag Godinnendag
elke vrijdag een ode aan een godin op instagram

/ | \

4-06-21 💃🏼


 

Ro-smert-a betekent Grote Verzorg-ster. Ze is een Gallo-Romeinse godin van vruchtbaarheid en overvloed. Rosmerta draagt een cornucopia (hoorn van overvloed) of een patera (rituele ondiepe offerschaal voor het schenken van vloeistof of graan). Een van haar attributen is onduidelijk, en wordt soms verklaard als een karnton (een ketel van transformatie). Ook wordt Rosmerta weergegeven als heler: met de caduceaus, de staf met twee slangen.

Artwork: Rosmerta - Universal Goddess Tarot (pentakels 9)

/ | \

11-06-21 💃🏼

Vesta is de Romeinse godin van de haard, het haardvuur; van thuis en familie. Gewoonlijk wordt ze niet in menselijke vorm weergegeven, maar in de vorm van vuur. Haar priesteressen, de Vestaalse Maagden, zorgen voor het eeuwig vuur in haar tempel. De Vestalia (7 tot 15 juni) was een van de belangrijkste Romeinse festivals.
Godinnen met eenzelfde vurige toewijding zijn o.a. Griekse Hestia, Keltische Brighid, Finse Sarakka, Slavische Matka Gabia of de Georgische Lamaria.

Artwork: Vesta by Thalia Took

/ | \

18-06-21 💃🏼


De welig tierende natuur van midzomer doet denken aan de kaart van de Keizerin uit de Tarot. Met kroon en scepter, gezeten op een luxe troon in een korenveld met bos en bron op de achtergrond. Een kaart die kracht en overvloed uitstraalt. De Keizerin staat voor de Moeder, Moeder Aarde, de Natuur, de Bron. Ze is de natuurlijke kracht die gaat over scheppend vermogen, creativiteit, nieuwe ideeën. De bron van al het leven, deel van het leven, genietend van het leven.

Artwork: The Empress, Brigid Ashwood

 


 

/ | \

Cawen inspireert elke maand:
een portie inspiratie uit het dagelijks leven
nieuwe artikelen
komende activiteiten

Meld je aan!

Het leven is een mysterie om geleefd te worden,
geen probleem dat opgelost moet worden.

- Soren Kierkegaard

/ | \

Cawen & Labyrinspiratie

welkom@cawen.nl

bel 0611587204