Spinsels met een steen

Op de stenendag op de Schaapshoeve was er gelegenheid dat ik zelf ook even in afstemming met een van de stenen ging. Ik raakte in gesprek met de outlier steen, een grote roze-rode steen aan de rand van het weiland. Vanuit een van opdrachten van de workshop vroeg ik naar energetische zijden van stenen en of daar verandering mogelijk was.

"Wat was,
is geweest.
Ook wij stenen
passen ons aan."

Dat antwoord raakte me. Er sprak een heel liefdevolle overgave uit, een weten dat verandering bij het leven hoort en een vertrouwen dat hoe veel tijd er ook voor nodig is, het proces oké is.

/ | \

Ik stelde me open voor een beeld dat de kwaliteit van deze outlier kon weergeven. Direct dook een beeld op van een hogepriesteres, die haar leven in dienstbaarheid aan Universele Liefde heeft gesteld. Het beeld was echter niet compleet, er was ook een hogepriester aanwezig. Ik vroeg of hij dan aan de andere kant van de steen verbleef, maar nee: ze waren een geheel. Als een soort yin yang, vroeg ik? Nee, ook niet, het was anders dan dat, had een andere vorm. Een vereniging van tegengestelden zonder dat de eigenheid van elk oploste, waar de eigenheid puur bleef. Een hartvorm met twee complementaire delen dook in me op, direct daarna gevolgd door een kunstwerk met twee leeuwen dat ik ooit zag. Ik vond het een mooi beeld; de koninklijkheid en de zonnekracht van de leeuw, het samenkomen van donker en licht, van maan en zon, tot een geheel van het hart, terwijl de eigenheid blijft.

In het uitwisselen van onze ervaringen bleek dat twee andere deelnemers soortgelijke gevoelens hadden bij deze outlier steen. Waar het én ja, én nee was, en dat voelde oké. Waar tegenstellingen samen komen, complementair zijn. Waar de derde vorm ontstaat: de omvatting van beiden in het hart. Een stenenlerares die je leert dat elk niet kan bestaan zonder de aanwezigheid van de ander. Een stenenleraar die je helpt kiezen welke kwaliteit wanneer van toepassing is, in de wetenschap dat je in een andere situatie de andere kwaliteit kunt kiezen.

Een grote leermeesteres, deze steen.
Ga zeker eens bij haar langs, als je weer eens op de Schaapshoeve bent.

/ | \

Art: 'Brotherhood' van Jonas Jödicke, JoJoesArt
CW/20200705

 

 

 

- Vriendjes met het donker -

Het belang van het donker en
de vreugde van sterren - werkboek

- TIP!! -

Joy of the Labyrinth
met Tony Christie
zaterdag 30 oktober

- 99x Winter Labyrinspiratie -

online labyrint workshop
start op maandag 2 november

also available in ENGLISH!

- de Schaapshoeve -

centrum voor persoonlijke groei en welzijn
voor workshops, lezingen, concerten

om te volgen of te geven!

Cawen & Labyrinspiratie

mail welkom@cawen.nl of bel 06 11 58 72 04