Bomendag

Kan jij ook zo genieten van bomen? Wij houden enorm van bomen en je kunt ons dan ook regelmatig bij bomen vinden. In het fijne bosje bij de Schaapshoeve of ergens onderweg om een grote boom te bezoeken. We zien de dryaden (‘boomgeesten’) als leermeesters en beschermers en we ontdekken graag hun unieke eigenschappen. Kom je met ons mee buiten spelen?

 • Met de ogen van een bomensjamaan
  De start van de dag is een korte lezing 'naar bomen kijken met de ogen van een bomensjamaan'. Je leert over bomen en dryaden vanuit de eeuwenoude traditie van Britse bomensjamaan Dusty Miller 13th. Daarna gaan we naar het bos zodat je zelf bij verschillende bomen het een en ander uit de lezing van dichtbij kunt onderzoeken.

   
 • Energie met en van bomen
  De Chinese tao-meester Mantak Chia heeft zijn leven gewijd aan verschillende soorten qi (energie). Een van die soorten is de qi van bomen. Na een korte inleiding gaan we terug naar het bos. Daar doen we verschillende qi oefeningen met de bomen. 

   
 • Ontmoeting met de dryade
  De dag wordt afgesloten met een rustige meditatie waar je kennismaakt met de dryade van je favoriete boom. Heb je geen favoriete boom, dan is er de mogelijkheid om een bomen-inspiratiekaart te trekken waarmee je kunt werken. Zo'n kaartje trekken kan natuurlijk de hele dag.

   

Over Carin Wennink en Jack Peters

Carin en Jack wijzen je vandaag de weg in het bos. Van huis uit hebben ze liefde en respect voor de natuur meegekregen. Na een ontmoeting met bomensjamaan Dusty Miller 13th in 2011 hebben ze zich verder verdiept in werken met de energie van bomen. Naast hun trainingen bij Dusty hebben ze diverse playshops in het bos gevolgd bij Jos Kleijnen. Een van hun passies is het reizen naar plekken waar ze energie-onderzoek doen.

Twee mensen die je een prachtige synergie van kennis en wijsheid bieden op deze superleuke bomendag.
 

Weersvooruitzichten

Draag kleding waarin je vrij kunt bewegen en waarvan het oké is dat ze in het bos vuil worden. Neem eventueel buitenschoenen mee, zodat je binnen en buiten gepast schoeisel kunt dragen. Je kunt diverse oefeningen met de bomen ook op blote voeten doen. Je zult veel buiten zijn, ook als het (licht) regent. Neem die spullen mee waardoor je droog blijft of droog naar huis kunt.
 

Praktische informatie

 • Wanneer: woensdag 26 mei 2021
 • Locatie: de Schaapshoeve, Schaapsdijkweg 20a 5453 SE Langenboom (N-Br)
 • Tijd: van 10:00 tot ongeveer 16:30 uur
  Je bent welkom vanaf 09:30 uur
 • Bijdrage: €80,-
  Inclusief koffie/thee/water en een biologisch-vegetarische soep voor de lunch, neem verder je eigen lunch mee
  Inclusief digitale syllabus
 • Aanmelden kan via de website van de Schaapshoeve of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
   

Tot dan!


/ | \

 

"Er is maar een idee, een seconde, een vriend, een droom, een stap in blind vertrouwen
nodig, om alles voor altijd te veranderen."

- The Universe a.k.a. Mike Dooley

Cawen
praktijk voor innerlijke reisbegleiding

mail welkom@cawen.nl of bel 06 11 58 72 04