Awen is...

... een vonk van inspiratie

Voor mij betekent Awen een vonk van inspiratie, een vonk aangewakkerd en gedragen door de goddelijke Adem. Een klein inzicht, een kleine ingeving, die Ene die je leidt naar het meesterwerk dat in jezelf verborgen was en nu tevoorschijn kan komen.

Mijn Awen website is ooit gestart om jou zo'n vonkje inspiratie aan te reiken. Van veel artikelen naar weinig tekst, van een enkele maandfoto tot albums vol foto's en tot zoals het nu is. Elke maand vind je een nieuwe foto en een nieuwe spreuk, je kunt een Awen-orakeltje trekken en je kunt wat neuzen door de foto-albums.

Met de natuur als mijn grote leermeesteres, vind je hier veel inspiratie uit de natuur.

/ | \

... betekenis en etymologie

Awen is een woord uit het Welsh dat (poëtische) inspiratie betekent, vaak verwijzend naar de goddelijke inspiratie van barden.

Een mooie omschrijving van awen geeft Emma Restall Orr, oprichter van The Druid Network. Zij verwoordt awen als 'stromende geest' ('flowing spirit') en zegt: 'geestesenergie in beweging is de essentie van leven' ('spirit energy in flow is the essence of life'). Elders op internet vond ik: "De zin in het Welsh is "Creu gwir fel gwydr o ffwrnais awen", wat "Waarheid scheppen zoals glas uit een oven van inspiratie" betekent." (bron: http://www.answers.com/topic/awen)

Het woord awen vindt zijn etymologische herkomst in de Indo-Europese wortel *-uel, dat 'blazen, waaien' betekent. Daarmee wordt awen door sommigen gelijk gezien als chi, ki, prana: universele levenskracht. Door deze betekenis denk ik ook aan het Hebreeuwse woord 'ruach', met dezelfde betekenis: adem, wind, geest, inspiratie. Wikipedia schrijft: "Awen is de adem van inspiratie, wind van de geest, of adem van het goddelijke dat inspiratie geeft." 

Je vindt het Awen terug in mijn logo als de drie gouden stralen onder de regenboog.


/ | \

"Een overvloed van zijn voedt de ziel."

- Paardenkastanje
Tree Angel Oracle, Fred Hageneder

Awen
een vonk van inspiratie

mail welkom@cawen.nl of bel 06 11 58 72 04