Op stap met de bomen

Op stap met de bomen
Dryaden als gids door het jaarwiel


In deze acht online sessies kan je

 • kennismaken met acht inheemse bomen, hun kenmerken en hun symboliek
 • kennismaken met acht dryades en hun kwaliteiten
 • ontdekken hoe deze kwaliteiten zich in jou bewegen
 • naar het bos leren kijken door de ogen van een bomensjamaan
 • het ritme van het jaarwiel ontdekken
   

Doel van dit jaarwiel

In dit jaarwiel leer je over de kenmerken en symboliek van acht inheemse bomen, waardoor geen boswandeling meer hetzelfde zal zijn. Door te leren over de kenmerken en oude symboliek, krijgt een boom al een diepere laag. Door het toevoegen van de dryade ('boomgeest') kun je ook een energetische laag ontdekken. De bomen nodigen je uit hun kwaliteiten eens bij jezelf te onderzoeken. Je leert jezelf beter kennen met deze bijzondere gewone bomen als je gids.
 

Dryade: boomgeest, boomziel

In de traditie van Dusty Miller 13th, de Britse bomensjamaan, betekent ‘dryade’ de boomgeest, de groepsziel, van de bomen. Elke boomsoort heeft een eigen dryade met specifieke kwaliteiten, zoals ‘grootmoeder’, ‘beschermer’, ‘geestelijke’, 'verpleegster', etc. Ook in mythes en sprookjes spelen bomen een (soms grote) rol.

In de syllabus die je door het jaar heen opbouwt, ontvang je informatie over bomen, dryaden en de symboliek.
 

Werkwijze

Deze training bestaat uit een syllabus, acht sessies en een slotbrief met de laatste wandeling. Je ontvangt alle informatie (syllabus, artikelen, filmpjes, visualisaties, etc.) digitaal. Gedurende het jaar werk je je opdrachten uit o.a. aan de hand van binnen- en buitenopdrachten en bewuste wandelingen in je eigen omgeving. Je doet deze opdrachten voor jezelf, je hoeft dus geen huiswerk in te leveren. Aan het eind van de training is de slotbrief tegelijkertijd de oproep om de cyclus opnieuw te beginnen.

De opdrachten en het bijbehorende materiaal voor elke sessie ontvang je ongeveer een week voor het betreffende jaarwielpunt.


Praktische informatie

 • Deze online jaartraining start elk jaar eind januari
 • Aanmelden graag voor 20 januari, je ontvangt de eerste sessie op 26 januari
 • Je kunt instromen tot 7 februari
 • Prijs: €72,- per persoon per jaarcyclus van acht sessies; prijs is inclusief digitale syllabus en slotbrief
 • Locatie: dit is een online jaarwiel, je kunt van thuis uit en in je eigen omgeving deelnemen
 • Jaarwiel data voor 2019: 31 jan, 19 mrt, 30 apr, 20 jun, 31 jul, 22 sept, 31 okt, 21 dec
 • Aanmelden: stuur je aanmelding of vraag aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Reacties van deelnemers

"Ik heb versteld gestaan van wat de wijsheid van de bomen voor me heeft gedaan"

"Elke ontmoeting met de bomen heeft me veel inzicht gegeven in de kracht van de bomen en zeker ook in mezelf. Ik ben aan deze mooie reis begonnen zonder dat ik wist wat het zou brengen. Ik heb versteld gestaan wat de wijsheid van de bomen voor me heeft gedaan. Het hele jaar heb ik me verbaast over de kracht van de bomen en ze heel vaak (op)gezocht en bewonderd. Bedankt Carin voor je mooie verhalen en meditaties. Ik heb genoten!" - Ed
 

"Het haalt je uit de hectiek waarin we leven en brengt je nog meer in contact met jezelf, de natuur en al wat is"

"Ik vond het heerlijk om me mee te laten nemen in de flow van de natuur de jaargetijden en de magie van de mooie meditaties. Er is door Carin veel liefde en aandacht besteed aan deze prachtige jaarcyclus en het mooie werkboek wat tevens een mooi naslagwerk is. Ik kan iedereen adviseren om in deze jaarcyclus te stappen, het haalt je uit de hectiek waarin we leven en brengt je nog meer in contact met jezelf, de natuur en al wat is ❤" - Marjan


/ | \

"Het was zo'n dag als deze dat Marco Polo naar China vertrok.
Wat zijn jouw plannen voor vandaag?"

- Loesje

Cawen
praktijk voor innerlijke reisbegleiding