Online trainingen

Online workshops en trainingen bieden je de mogelijkheid om op je eigen tijd en in je eigen ruimte onderzoek te doen. In de persoonlijke ontwikkelingreizen die ik je op deze digitale wijze aanbiedt, zijn de natuur en de kosmos je inspirerende leermeesters. 

De trainingen volgen het ritme van het jaar. Het jaarwiel laat het ritme van het jaar zien: van lente, zomer, herfst, winter en weer opnieuw naar lente. Het toont de cyclus van de natuur, van geboorte, leven en dood naar wedergeboorte. Het jaarwiel dat ik volg, is gebaseerd op vier hemelfeesten en vier aardefeesten die hun oorsprong vinden in de pré-christelijke Westeuropese traditie. 

Omdat symboliek en mythen veel innerlijk werk in beweging kunnen brengen, zijn de verhalen en visualisaties in mijn trainingen rijk gevuld met symbolen en wordt een sfeer van sprookjes en legenden opgeroepen.

 

Werkwijze

Afhankelijk van de gekozen online training ontvang je een syllabus, acht of negen modules en een slotbrief die digitaal toegezonden worden. Gedurende het jaar werk je je training per module uit aan de hand van binnen- en buitenopdrachten, bewuste wandelingen in je eigen omgeving, achtergrondinformatie, visualisaties, filmpjes, etc. Je doet deze opdrachten voor jezelf, je hoeft dus geen huiswerk in te leveren.

Na je aanmelding en ontvangst van je betaling ontvang je in januari de eerste informatie (de syllabus met achtergronden, handreikingen en suggesties). Het verdere materiaal per module ontvang je ongeveer een week voor de afgesproken data (zie onder).
 

Drie online Cawen trainingen

 • NIEUW! Pas op de plaats
  In deze praktische training reis je tussen Aarde en Hemel en leer je over de natuurverschijnselen om je heen en voel je je weer deel van de Aarde en het Universum. Van je lichaam tot het heelal, van je achtertuin tot de Melkweg. Je onderdeel voelen van de natuur en je verbonden weten met het heelal.

  Deze training start elk jaar op 1 februari. Klik op de afbeelding voor uitgebreide informatie. 

   
 • Op stap met Moeder Aarde
  De natuur doet het je elk jaar voor: het proces van scheppen, groei, afbraak en nieuwe groei. Acht inheemse godinnen tonen je dit creatieproces van zaaien, verzorgen, oogsten en vieren. Je ontdekt hoe jij met jouw creatieprocessen omgaat en je leert hoe je deze vorm kunt geven.

  Deze training start elk jaar op 1 februari. Klik op de afbeelding voor uitgebreide informatie.

   
 • Op stap met de bomen
  Deze training leert je over de kenmerken en symboliek van acht inheemse bomen, waardoor geen boswandeling meer hetzelfde zal zijn. De bomen nodigen je uit hun kwaliteiten eens bij jezelf te onderzoeken. Je leert jezelf beter kennen met deze bijzondere gewone bomen als je gids. 

  Deze training start elk jaar op 1 februari. Klik op de afbeelding voor uitgebreide informatie.

   
 • Goed om te weten:
  Er is ook een online workshop met het labyrint: 99 dagen Winter Labyrinspiratie Wandeling. Deze training duurt 100 dagen en start elk jaar op 2 november.

   

Data

Voor de online trainingen hou ik de 'vaste' kalenderdata voor de aardefeesten en de astronomische data voor de hemelfeesten aan. Deze vallen in 2020 op:

 • Imbolc: zaterdag 1 januari 2020
 • Lentepunt: zaterdag 21 maart 2020 (astronomisch: 20 maart 2020)
 • Beltain: vrijdag 1 mei 2020
 • Midzomer: zondag 21 juni 2020 (astronomisch: 21 juni 2020)
 • Lughnasad: zaterdag 1 augustus 2020
 • Herfstpunt: maandag 21 september 2020 (astronomisch: 23 september 2020)
 • Samhain: zondag 1 november 2020
 • Midwinter: maandag 21 december 2020 (astronomisch: 22 december 2020)
   

/ | \

"Er is maar een idee, een seconde, een vriend, een droom, een stap in blind vertrouwen
nodig, om alles voor altijd te veranderen."

- The Universe a.k.a. Mike Dooley

Cawen
praktijk voor innerlijke reisbegleiding