Jij & het labyrint

Labyrint: symbool van je levensweg

Een labyrint is een meanderend pad, vaak binnen een cirkelvorm, dat jou zonder afslagen naar het doel of het centrum leidt. Het is iets anders dan een doolhof. Dat woord zegt het al: in een doolhof ben je aan het dolen, dwalen, zoeken, speuren, puzzelen, denken, tot je de weg naar binnen vindt. Het pad van het labyrint daarentegen voert je altijd naar het centrum. Er wordt wel samengevat: in een doolhof zoek je de weg, het labyrint wijst je de weg. Het labyrint is een oeroud archetypisch symbool dat in vele culturen gezien wordt als een weergave van je levensweg.
 

Eigen wijsheid ontdekken in een veilige ruimte

Het labyrint biedt je een veilige ruimte waar je gedachten kunnen verstillen en je gevoel gehoord kan worden; een plek waar hart en hoofd kunnen verbinden. Je kunt het labyrint zien als weg naar binnen, naar je innerlijk, naar je hart. Het is een verbinder van binnen en buiten, boven en beneden, hart en ziel. De wendingen van het labyrint schudden je brein eens lekker op en brengen je gedachten tot rust. Waar je gedachten tot rust komen, kan je je gevoel beter ervaren. Een wandeling in het labyrint helpt je de situatie waar je je in bevindt tegen een nieuw licht te houden. Je (her-) ontdekt je innerlijke wijsheid en kracht en neemt dat mee naar buiten.
 

Over de labyrinthoedster

Jij verlangt naar de volgende stap. Iets ouds uitgaan, iets nieuws instappen. Over de drempel stappen.

Het labyrint geeft je de ruimte daarnaar onderzoek te doen. De hoedster is degene die jou en jouw proces van over de drempel gaan, begeleidt. Het belangrijkste doel van de labyrinthoedster is jou je eigen pad te laten lopen. Je eigen ontdekkingen te laten doen. Je eigen richting te ontdekken. De labyrinthoedster is voor jou aan-wezig. Ze luistert en reflecteert. Ze observeert en geeft terug. In haar beschermende aanwezigheid kan jij je richten op je angsten en zorgen, je wensen en verlangens, je groei en ontwikkeling, je actie en verandering.

Als eigentijdse priesteres bemiddelt de labyrinthoedster niet tussen jou en een hogere macht die buiten jou ligt. De labyrinthoedster ondersteunt jouw proces om het goddelijke van en in jezelf te vinden. Ze staat je met al haar wijsheid en kennis bij in je proces om jezelf met deze innerlijke kracht te verbinden en van daaruit je leven met liefde en kracht te leven.
 


/ | \

"Vergeet niet dat de aarde geniet van het gevoel van je blote voeten
en dat de wind ernaar velangt te spelen met je haar."

- Khalil Gibran

Labyrinspiratie
waar je in het labyrint je inspiratie vindt