Jij & de drempel

Over de drempel

De drempel markeert, net als een deur, de grens tussen twee werelden. Je bent binnen of buiten, in de ene of in de andere ruimte. In oude culturen nam en neemt de drempel een belangrijke plaats in. Talismannen voor voorspoed en amuletten tegen kwade geesten werden onder de drempel van de voordeur begraven, eroverheen gestrooid, in de deurpost gehangen.

Je vindt de drempel terug in de hedendaagse uitdrukking: ‘ik moest wel even een drempel over.’ Je hebt iets gedaan waarvoor je eerst moed hebt moeten verzamelen, voordat je de stap naar het nieuwe kon zetten. De drempel is een overgangsgebied, waar je een stap zet van de ene periode in je leven naar de volgende. Het is het iets hoger gelegen gebied van waar je kunt verkennen waar je vandaan kwam en waar je naar toe gaat.
 

De drempelhoedster

Jij verlangt naar de volgende stap. Iets ouds uitgaan, iets nieuws instappen. Over de drempel stappen.

De drempelhoedster is degene die jou en jouw proces van over de drempel gaan, begeleidt. Het belangrijkste doel van de drempelhoedster is jou je eigen pad te laten lopen. Je eigen ontdekkingen te laten doen. Je eigen richting te ontdekken. De drempelhoedster is voor jou aan-wezig. Ze luistert en reflecteert. Ze observeert en geeft terug. In haar beschermende aanwezigheid kan jij je richten op je angsten en zorgen, je wensen en verlangens, je groei en ontwikkeling, je actie en verandering.

Als een eigentijdse priesteres bemiddelt de drempelhoedster niet tussen jou en een hogere macht die buiten jou ligt. De drempelhoedster ondersteunt jouw proces om het goddelijke van en in jezelf te vinden. Ze staat je met al haar wijsheid en kennis bij in je proces om jezelf met deze innerlijke kracht te verbinden en van daaruit je leven met liefde en kracht te leven.
 


/ | \

"Al wandelend over het spirituele pad, wordt het breder, niet smaller,
tot je op een dag op het punt komt waar er geen pad meer is."

- Ram Tzu

Cawen
praktijk voor innerlijke reisbegleiding